Sanningen gör ont

http://raddabarnen.blogspot.com/

"Lärarna kommer sent och ibland är de fulla"

"Skolor kan ha två utedass som ska räcka för mer än 2000 elever. Men ännu värre är att vissa skolor saknar vatten! Får man inte dricka på en hel dag orkar man inte lyssna i skolan, menar Nicholas."


"Agnes tar upp frågan om sexuella övergrepp och säger att barnen är väldigt upprörda över att poliser tar emot mutor för att låta bli att utreda vad som hänt. Det händer inte alls sällan att de som förgriper sig på barnen är deras egna lärare, men inget händer när barnen berättar! Inte konstigt att många barn, framförallt flickor, slutar att gå till skolan när de är i tolvårsåldern."

"De små barnen och de äldre kunde inte komma undan. Några barn hade försökt fly. Men på grund av skjutandet var de förvirrade och visste de inte vilken väg de skulle ta. I förvirringen sprang många mot militären och blev
beskjutna."

"Bepansrade fordon körde över barn, boskap, får och getter. Jag såg
kroppsdelar från barn. Nära där jag var såg jag en död pojke som såg ut att varaungefär 6 år gammal. Pojken hade gömt sig när det bepansrade
militärfordonet körde över honom. "

"Ungefär 1500 barn med tvång av Herrens Befrielsearmé i Norra Uganda. De har tillfångatagits av gerillan och har därefter utnyttjas antingen som sexslavar eller som gerillakrigare.
På andra håll i Uganda, i Karamoja, säljs barn på marknader för dryga tiotalet kronor."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0