SR om Kenya

image519
Bild & text: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=1999811

"I Kenya håller en ny kris på att utvecklas efter att förhandlingarna om den nya regeringen har nått ett dödläge. I ett av Nairobis slumområden har folk återigen gått ut på gatorna för att protestera, men polis svarar med tårgas och gevärseld.

I slumområdet Kibera där många sympatiserar med oppositionen har ett hundratal människor protesterat och bränner bildäck, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Protesterna kommer sedan oppositionsledaren Raila Odinga, på måndagen ställde in ett möte med president Kibaki där man skulle underteckna en överenskommelse om maktdelning.


Det handlar om fördelningen
av 40 platser i den nya samlingsregeringen. Odinga anklagar Kibaki för att inte släppa ifrån sig makten på det sätt som man beslutat om. Därför kommer oppositionen att ställa in alla samtal med presidenten tills maktdelningen blir lika.

Kibaki å sin sida säger att han är beredd att försöka lösa alla meningsskiljaktigheter och uppmanar Odinga att fortsätta delta i samtalen.

Men samtidigt hotar kyrkor och människorättsorganisationer med nya protester om inte regeringen krymps till 24 platser. De anser att en utökning till 40 platser blir allt för kostsam.


Krisen efter valet i Kenya
bröt ut i samband med presidentvalet i december när Kibaki utropades till segrare, det ledde till våldsamma protester mot valresultatet och till att 1 500 människor dödades.

Båda sidor säger sig vara redo att försöka bryta dödläget, men ännu finns inga beslut om fortsatta samtal."

Jag blir så jävla ledsen rent utsagt.
Förra veckan var första gången jag fick tillåtelse att besöka Kibera efter valet
och nu, några dagar senare är det igång igen. När kommer detta få ett riktigt slut?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0