Våldet i Kenya har åter tagit fart

Aftonbladet är kanske inte världens mest tillförlitliga källa,
men denna gången verkar de i alla fall ha rätt:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1715001.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1712200.ab


http://www.bt.se/nyheter/tt_utrikes/kenyansk-politiker-ihjalskjuten(453157).gm

http://www.regeringen.se/sb/d/10036/a/96860


UD: Fakta: Avrådan från resor

"På grund av det allvarliga säkerhetsläget som uppstått efter valet den 27 december 2007 avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kenya. Även om situationen på vissa håll kan förefalla lugn på ytan finns det starka spänningar i landet. Den politiska krisen är olöst och det finns risk för snabbt uppblossande oroligheter."



Igår kväll fick vi reda av en av våra lärare att det nu varken går att komma in eller ut ur Kibera. Jag tycker det börjar gå för långt nu. Handlar det verkligen fortfarande om valet? Det känns som det är på väg mot etiska rensningar. Även om jag inte påverkas av själva våldet är det givetvis jobbigt för mig att sitta här mitt i Kenya helt hjälplös, öppna tidningar och läsa vad som pågår bara några kilometer härifrån.


Precis när jag skulle avsluta detta inlägg hör jag ett jävla liv utanför, givetvis går jag till vakterna för att undersöka saken. Demonstrationerna har åter tagit fart och den kenyanska personalen på skolan säger att de är på väg till Kibera.


Jaha, då blir det nog en dag innanför skolans murar, dock är det precis vad jag behöver då jag har väldigt mycket att göra. Återigen, även om jag befinner mig mitt i kaoset så är jag inte inblandad och
 lever så tryggt man kan göra här i Kenya.

Kort och gott: Ni behöver INTE oroa er för mig!
Det är de fattiga kenyanerna som påverkar av situationen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0